Az új szemüveg/napszemüveg méretének helyes kiválasztása

Internetes vásárlásnál különösképpen, de a hagyományos üzletben történő vásárlás esetén is hasznos információ lehet, hogy milyen méretű szemüvegkeretet, illetve napszemüveget is válasszunk. Ha szeretné, hogy az új szemüvege legalább olyan kényelmes legyen, mint a régi akkor próbálunk segíteni Önnek az alábbi leírás segítségével.

Tisztában vagyunk azzal, hogy csak akkor érdemes interneten vásárolni, ha biztosak vagyunk benne, hogy tökéletesen megfelel számunkra majd az adott termék. Ha nem biztos egy kiválasztott szemüvegkeretben vagy napszemüvegben, javasoljuk, hogy rendelés előtt próbálja fel valamelyik optikai szaküzletben és jegyezze fel a száron lévő adatokat, számokat esetleg hasonlítsa össze a jelenlegi szemüvegkeretének/napszemüvegének méreteit a kiválasztott modellel.

Összeállítottuk Önnek a különböző méretarányokat, hogy elmagyarázzuk, hogy mire kell figyelnie választásakor, mert ezeknek a méreteknek az összessége adja meg az új szemüvegének formáját, nagyságát és természetesen kényelmét is.

 

Lencseátmérő:

A szemüveg lencseátmérője a legnagyobb lehetséges távolságot jelöli a szemüvegkeret egyik (pl. jobb) oldalának a lencserészen belüli egyik szélétől a másikig mm-ben kifejezve. (ez általában 30-72mm közötti érték, amelyet rendszeresen feltüntetnek a szárban vagy a hídon is első számként)

 Híd szélesség:

 A szemüveg orr részénél a két lencse közötti távolságot jelöli mm-ben kifejezve. (ez általában14-26 közötti érték, amelyet rendszeresen feltüntetnek a szárban vagy az hídon is második számként)

 Szár hosszúság:

 A szemüveg szárának a teljes hosszát jelöli a lencsétől a szár végéig mm-ben kifejezve. (ez általában 100-150 mm közötti érték, amelyet rendszeresen feltüntetnek a szárban vagy a hídon is harmadik számként)

 Keret szélesség:

 A szemüveg szélessége a szemüveg jobb- és baloldali széle közötti távolságot jelöli mm-ben kifejezve. (ez általában 85-160 mm közötti érték, amely nem mindig van feltüntetve egy szemüvegkereten)

 Keret mélység:

 A keret mélység a szemüveg teteje és alja közötti távolságot jelöli mm-ben kifejezve. (nincs kötelezően előírt minimális-maximális értéke)

 Szemüvegkereteknél/napszemüvegeknél általában három szám vagy egy fantázianév van feltüntettetve a száron belül vagy az orr résznél az adott modell méretének és típusának azonosítás végett. A méret beazonosításához egy 3 számjegyű sort szoktak alkalmazni. (Például 53-17-135) Az első (pl.53) a lencseátmérő a szemüvegkeret egyik (pl. jobb) oldalának az egyik szélétől a másikig mért távolság mm-ben kifejezve. Ezt követi a legkisebb szám (pl.17) a lencsék közötti távolság azaz a híd méretet adja meg mm-ben. A hosszabb szám (3 jegyű pl.135) adja meg a szár hosszának méretét mm-ben. Előfordulhat bizonyos kereteknél, hogy a szárhosszúság adatait külön máshova helyezik el.

Vegyünk egy konkrét példáta szemüvegkeret kódjainak értelmezéséhez:

Inflecto márka:

Kód a szárban: ITY 002 C3 52-17-136

Az ITY 002 szám a szemüvegkeret típusa.

A C3 szám a szemüvegkeret színe.

Az 52 szám a szemüvegkeret lencseátmérője.

A 17 szám a szemüvegkeret hídmérete.

A 136 szám a szemüvegkeret szárhossza.

Ezek az adatok egyértelműen azonosítják a szemüveget és annak méretét így ezekkel az információkkal már könnyedén és nyugodttan tud vásárolni webáruházunkban a bolti áraknál kevezőbben is.

Kellemes vásárlást kívánunk!

Kérjük esetleges kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Örömmel segítünk!

info kukac optikaoutlet.hu