Melyik szemüveg illik az Ön arcformájához

Ma már a szemüvegkeret formák és színek óriási választékával találkozik az ember és ez nem biztos, hogy megkönnyíti a választását. Tippjeink segítenek olyan szemüveget találni, amely valóban jól áll és illik Önhöz.

A szemüvegkeret kiválasztásánál sok tényező játszik szerepet: az ár, az öltözködési stílus, mellyel a szemüvegnek harmonizálnia kell, hogy odavonzza-e mások tekintetét, vagy inkább vonzó, de ne feltűnő legyen.

Tippjeink:

 

Szögletes arcformához:

Ehhez az arcformához a kerek és ovális keretek kifejezetten előnyére lehet, illetve a keret nélküli vagy a vékony keretes szemüvegek. A puha, lebegő keretformák és a játékos, kacskaringós vonalak a markánsabb arcot is harmonikusabbá, lágyabbá varázsolják. Nem előnyös viszont a szögletes, kis szemüveg. Ha esetleg egy olyan szemüvegre bukkanna aminek nem tud ellenállni, ne habozzon, vegye meg. Ilyen kedvező árak mellett nem hozhat rossz döntést.

Nézzen szét nyugodtan webáruházunkban!

 

Kerek arcformához:

Valószínűleg a szögletes, négyzet alakú vagy szögletes keretek állnak a legjobban. A keret fegyelmezett vonalai ellensúlyozzák arcának kerekded jellegét, s ezáltal kiegyensúlyozott egységet alkotnak. Ahhoz hogy a kerek arc oválisan hasson, optikailag meg kell nyújtani, ezáltal az arc soványabbnak hat. A keskeny, téglalap alakú lencsék a legideálisabbak vagy a keret nélküli típusok. A kisméretű, kerek vagy ovális keretek kevésbé szerencsések.
A választás az Öné!

Nézzen szét nyugodtan webáruházunkban, mert ilyen kedvező árak mellett nem hozhat rossz döntést.

 

Ovális arcformához:

Az ovális arcú embernek minden szemüveg jól áll és egy jó keret kiválasztásával további kedvező hatás érhető el! Az ovális arcformához tulajdonképpen minden keretforma passzol. Kedve szerint válogathat tehát a szemüveg kollekciónk széles választékából. Szintén jó hír, hogy az ovális arcú emberek a legmodernebb és legkreatívabb formájú keretek közül is bátran választhatnak arcukhoz illőt. A szögletes szemüveg több keménységet kölcsönöz az arcnak. Míg egy kerek szemüveggel tovább lágyíthatja vonásait. Ha viszont kísérletezni támadna kedve, nyugodtan válasszon egy szokatlan keretet. Talán egy kivétel lehet ha a keret oldalt kinyúlik.
A választás az Öné de mindig ügyeljen az összhatásra!

 

Szív alakú arcformához:

Általában a hölgyekre jellemző arcforma. Ilyenkor a könnyű, kerek formájú keret lehet megfelelő választás, mely összhangot teremt az arc egyes részei között. Ezt legjobban úgy érheti el, ha ovális vagy kerek lencseformát választ. Az urak egy téglalap alakú szemüveggel egy igazán izgalmas kontrasztot érhetnek el. Előnyösek a könnyű, kerek vagy ovális keretek. Ha arca szív alakú, akkor lehetőleg kerülje a széles, nehéz kereteket. Előnytelenek a kis, szögletes modellek.
Nézzen szét nyugodtan webáruházunkban, mert ilyen kedvező árak mellett nem hozhat rossz döntést.

 

Trapéz formájú archoz:

A széles szárú vagy keretű, felfelé szélesedő szemüveg áll Önnek a legjobban. Ezt például széles szárú vagy keretű, felfelé szélesedő szemüveggel lehet elérni. A trapéz formájú archoz azok a szemüvegek ideálisak, amik a keskeny halántékot szélesítik és összességében az arc felső felét hangsúlyozzák. Ezáltal az orcák kevésbé tűnnek markánsnak.
A választás az Öné!

Nézzen szét nyugodtan webáruházunkban, mert ilyen kedvező árak mellett nem hozhat rossz döntést.

 

Sminkötletek szemüveges hölgyeknek:

 

A távollátóknál (pluszos lencse):

Nagyítja és kiemeli a kifestett szemet. Ezért a rikítóan kifestett szemek, a feltűnően világos és csillogó szemhéjfesték nem előnyös. Helyette fesd ki szempilláidat, használj nem feltűnő színű szemhéjpúdert és szemceruzát.

 

A rövidlátóknál (mínuszos lencse):

A szemüveg miatt a szemek kisebbnek látszanak, mint valójában. Ezért minden jó, ami nagyobbítja a szemeket, például a vastagon festett szempillák, a világos szemhéjfesték, a külső szemzug kihangsúlyozása szemceruzával vagy a csillogó szemhéjpúder a szemöldök alatt.