Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

A www.optikaoutlet.hu webáruház böngészésével és használatával Ön kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta a www.optikaoutlet.hu használatára és szolgáltatásaira vonatkozó szerződési feltételeket, adatkezelési elveket és annak minden pontjával egyetért. Egyet nem értés esetén a rendszert nem használhatja.

Üzemeltetői adatok (Szolgáltató)

A www.optikaoutlet.hu webáruház szemüvegkeret, napszemüveg, kontaktlencse ápolófolyadék, távcső, hőmérő, barométer, szemüveg és kontaktlencse kiegészítők, illetve nagyítók internetes kiskereskedelmével foglalkozik.

Cvikker Optika Szemvizsgáló Szalon Kft.

Adószám: 12638286-2-16

Cégjegyzékszám: 16-09-0064-00 (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság mint Cégbíróság)

ÁNTSZ engedély: 2384/2003

Bankszámlaszám (OTP): 11745004-20080846-00000000

Telefon:+36306489431

5000 Szolnok, Szapáry u.18.

e-mail: info kukac optikaoutlet.hu

Kapcsolattartók: Molnár Boldizsár, Fodor Judit

Szerződés nyelve: Magyar

Magatartási kódex: Optikus Szakma Etikai Kódex

Ügyfélfogadás: Hétfőtől péntekig 09-től 11-óráig

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre:

A webáruház szemüvegkeretet, napszemüveget, távcsövet, hőmérőt, barométert, szemüveg és kontaktlencse kiegészítőt, illetve nagyítókat forgalmaz. A termékeknél megjelenített képek csak illusztrációk a valóságtól eltérhetnek.

A szolgáltatás igénybevétele:

A megjelenített termékek kizárólag online, a webáruház szoftverén keresztül rendelhetőek meg. A házhoz-szállítás költsége minden esetben fel van tüntetve a megrendelések folyamán. A megrendelt termékek átvehetők házhoz szállítással (kizárólag belföldi szállítással). Fizetési lehetőségek utánvét, előre utalás, bankkártya, pay pal.

Áraink bruttó árak, az áfát tartalmazzák.

 

Regisztráció

Vásárlás felhasználói regisztrációval és nélküli is lehetséges. A regisztráció előnye, hogy amennyiben legközelebb is szeretne tőlünk rendelni, adatait nem szükséges újonnan megadni illetve, rendelési folyamatát is nyomon követheti. A regisztráció nem vesz igénybe 1 percnél több időt. Ügyeljen az adatok pontos megadására, hogy a kiszállítás zökkenőmentesen történhessen.

Szállítási módok, díjszabások

A szállítás várható költségét rendszerünk a választott szállítási, illetve fizetési módnak megfelelően a vásárlás folyamán, illetve végén is még a megrendelés előtt jelzi Ön felé. Amennyiben 30.000 Ft feletti értékben vásárol a szállítás díjmentes!

Házhoz szállítás Futárral:

A csomagok kézbesítése munkanapokon a futárszolgálat munkatársaival 8 és 17 óra között történik. A futárral való szállítás előnyt jelenthet mivel biztonságosabb mint a Posta és sikertelen kézbesítés esetén telefonon egyeztetnek az újabb szállítási időpontról. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. Utánvételes megrendelést kizárólag abban az esetben válasszon amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani! A csomag átvételénél kérjük legyen Önnél személyi igazolványa vagy más személyazonosító okirata. Amennyiben cégnévre szól a számla, céges dokumentum bemutatása szükséges! Felhívjuk figyelmét, hogy napon belül nem tudjuk meghatározott időre küldeni a csomagot .

Futárral történő szállítás díjszabása:

0-29 999 Ft rendelési összegig: 1990 Ft

30 000 Ft értékű megrendelés felett: ingyenes

A számlát és a garancia levelet a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és ha a termékeken esetlegesen sérülést észlel mindenképp kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot.

Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

 

Figyelem!

Futárral történő megrendeléskor hétköznapi napokon 11:00 óráig leadott rendeléseknél a megrendelések 99%-a a rendelést követő 1 munkanapon belül megérkezik a megadott címre. Ha ezen túl adja le a rendelést, akkor nem garantáljuk a 1 munkanapos szállítási időt. Kérjük ez esetben +1-2 munkanappal számoljon. Megértését köszönjük!

 

Egyéb rendelkezések:

Hibás vásárlói rendelésből adódó pluszköltségeket a megrendelőt terhelik az alábbiak szerint:

Futárral történő szállítás választása esetén az alapdíj +1990 Ft

A számlát és a garancia levelet a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és ha a termékeken esetlegesen sérülést észlel mindenképpen kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot.

Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Fizetés lehetőségek

Fizetés bankkártyával: 

A fizetés nem a www.optikaoutlet.hu weboldalán történik, hanem átirányításra kerül az OTP Bank magas biztonsági fokozatú weboldalára.

Webáruházunk részére az OTP Bank Nyrt. biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártyaelfogadó rendszere által. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk az OTP Bank fizetőoldalára, így a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a webáruház oldalán.

Az internetes áruház az Ön kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.

Kérjük, készítse elő kártyáját!

A bankkártyával történő fizetéshez az alábbi adatokra lesz szüksége:

 • Kártyaszám (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, 13-19 jegyű szám.)
 • Lejárati dátum (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, hh/éé formátumú szám.)
 • Érvényesítési kód (A kártya hátlapján az aláírási panelen található számsor utolsó három jegye {CVV2, vagy CVC2}. Amennyiben az Ön kártyáján nem szerepel ilyen kód, a fizető oldalon található, erre vonatkozó mezőt legyen szíves üresen hagyni!)

Áruházunkban az alábbi kártyatípusokkal fizethet:

 • MasterCard (dombornyomott)
 • Visa (dombornyomott)
 • American Express (dombornyomott)
 • Electron (nem dombornyomott) Ezen kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg, hogy lehetővé teszi-e a kártya internetes használatát. Amennyiben az Ön Electron kártyáját kibocsátó bank engedélyezte az interneten való kártyahasználatot, Ön természetesen fizethet kártyájával internetes áruházunkban. Pontos információért kérjük, forduljon a kártyáját kibocsátó bankhoz! Az OTP Bank által kibocsátott kártyák természetesen elfogadhatók.
 • Maestro Az OTP Bank internetes fizetőfelületén bármely bank által kibocsátott Maestro kártya elfogadható. Az elfogadás felté-tele, hogy az Ön kártyáját kibocsátó bank is támogassa a Maestro kártyák e-commerce tranzakciókra történő felhasználhatósá-gát. Kérjük, konzultáljon a bankjával!

Az internetes kártyaelfogadás biztonságának további növelése érdekében az OTP Bank bevezette a Verified by Visa/MasterCard Secure Code (VbV/MSC) szolgáltatást. A szolgáltatás lényege, hogy a kártyabirtokos részére a fizetésre használt kártyát kibocsátó bank megad valamilyen plusz azonosítási lehetőséget, amely a tranzakció során ellenőrzésre kerül, és egyértelműen azonosítja a kártyát használó személyt.

Amennyiben az Ön kártyáját kibocsátó banknál nem elérhető a VbV/MSC szolgáltatás, vagy Ön azt nem igényelte, a fizetési folyamat nem változik. A webáruház átirányítja Önt az OTP oldalára, ahol megadja kártyájának adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód), és megtörténik a vásárolt áruk/szolgáltatások ellenértékének kiegyenlítése. Amennyiben az Ön bankja rendelkezik a VbV/MSC szolgáltatással, és Ön ezt igénybe veszi, a fizetési tranzakció folyamata megváltozik. Kártyája adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód) továbbra is OTP Bank fizetőfelületén kell megadnia. Ezt követően azonban a Bank automatikusan átirányítja Önt a kártyáját kibocsátó bank megfelelő oldalára, ahol végre kell hajtania az azonosítási eljárást. A sikeres azonosítást követően a fizetési tranzakció folytatódik, Ön értesítést kap a tranzakció sikerességéről, és visszairányításra kerül a webáruházi felületre. Amennyiben az azonosítást nem tudja végrehajtani, a tranzakció sikertelenül zárul.

Fizetés PayPal-al:

A PayPal több mint 200 országban áll a vásárlók rendelkezésére egyszerű és biztonságos
fizetési módként.

A PayPal számos előnnyel rendelkezik, melyek könnyebbé, gyorsabbá teszik a vásárlást, miközben pénzügyi információi biztonságban maradnak:

Egy email, egy jelszó. Ez minden, amire szüksége van, hogy fizessen vagy pénzt utaljon a PayPal rendszerén keresztül. A bankkártya pedig maradhat a pénztárcában.

A fizetéshez nem szükséges pénzt töltenie a PayPal számlájára. Elég, ha hozzárendeli bankkártyáját a PayPal fiókjához, sőt, ezt elég csak egyszer, az elején megtennie.

A PayPal világszerte elismert fizetési mód, a biztonságos tranzakciók záloga, mellyel 26 féle pénznemben fizetheti ki a termékek árát az interneten.

Csatlakozzon a PayPalhoz és fizessen még egyszerűbben a www.optikaoutlet.hu webáruházában.

www.paypal.com

Fizetés utánvéttel:

A csomagot ( a megrendelt termékekkel ) átvételekor készpénzben kell fizetni.

Utánvétes fizetés esetén a választott szállítási módtól függően a  Futárszolgálat munkatársának kell kifizetni készpénzben a megrendelt csomagon feltüntetett összeget, amely tartalmazza a szállítási költséget is (ha 30.000Ft érték alatti a rendelés).

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt terméket, termékeket amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak.

Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani.

Vásárlás menete

Vásárlás menete szemüvegek/ napszemüvegek/ szemüveg kiegészítők/ kontaktlencse kiegészítő /nagyítók/ távcsövek/ hőmérők/ barométerek/ vásárlásánál:

 1. A szemüvegek/ napszemüvegek/ szemüveg kiegészítők/ kontaktlencse kiegészítő /nagyítók/ távcsövek/ hőmérők/ barométerek/ közül válassza ki a terméket és helyezze a „Kosárba rakom” gombbal a kosarába. 
 2. Vagy a termék adatlapjának megtekintése után adja meg a megrendelni kívánt termék darabszámát  és helyezze a „Kosárba rakom” gombbal a kosarába.
 3. Ha szeretne még vásárolni böngésszen bátran tovább, ha befejezte vásárlásait kattintson az oldal jobb felső sarkában található kosár ikonra, majd válassza ki a “Kosár megtekintése” gombot.
 4. Kosarát áttekintve akár még tovább is vásárolhat de ha befejezte válasszon a felsorolt szállítási módok közül, majd kattintson a „Tovább a pénztrához„ gombra. A termék mennyiségének a változtatására később nem lesz lehetőség.
 5. Ha rendelkezik kuponkóddal akkor a “Kattints ide a kód megadásához”-ra kattintva a lenyíló fülben adhatja meg kuponkódját.  A rendszer a kuponkód által biztosított kedvezmény figyelembevételével számolja ki Önnek a végösszeget, hogy Ön a legjobban járjon. A kupon beírásakor fontos a kis- és nagybetű, valamint a kötőjel megadása úgy, ahogy a kuponkódban is szerepel. A kuponkódot célszerű másolással beilleszteni a megadott mezőbe, ekkor figyeljen, hogy se a kuponkód elé, se a kuponkód mögé ne másoljon szóközt. A kuponkód használatának elmaradása esetén, az árengedmény utólagos érvényesítése nem lehetséges, csak a következő vásárlásnál.
 6. Lehetőség van regisztráció nélküli vásárlásra. Ebben az esetben töltse ki a szállítási- és (amennyiben eltér) a számlázási adatokat. Ha regisztrálni szeretne azt az oldal tetején lévő “Belépés” gombra kattintva tudja megtenni.
 7. Amennyiben egészségpénztári számlájával szeretne fizetni, kérjük a számlázási adatokat ennek fejében töltse ki. A megjegyzés rovatban kérjük az egészségpénztári azonosítóját tüntesse fel és más adatokat is, ha az egészségpénztár igényli. Ezeket mi a számla megjegyzési rovatában szerepeltetjük. (bővebben az Egészségpénztárak menüpont alatt)
 8. Az adatok megadását követően tekintse át újra vásárlását és itt még tudja változtatni a szállítási módot. Ezután a fizetési módot (bővebben a Fizetés menüpont alatt) tudja kiválasztani. Ha mindent rendben talál pipálja ki az “Elolvastam és elfogadom a felhasználási és rendelési feltételeket” rublikát majd kattintson a “Megrendelés elküldése” gombra.
 9. Ezt követően láthatja megrendelésének adatait amelyről természetesen egy visszaigazolást is kap a regisztrációkor megadott e-mail címre.

Kérjük esetleges kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Garancia

Az általunk forgalmazott termékek a világ és hazai nagy gyártók márkás, eredeti termékei. A gyártók Nyugat-Európa vagy Amerika elismert vállalatai, akik évtizedes tapasztalattal és komoly kutatási eredményekkel rendelkeznek. A forgalmazott termékek gyári, zárt csomagolásban kerülnek kiszállításra. Mi kizárólag olyan termékeket forgalmazunk, amelyeket a világ több piacán is forgalmaz a gyártó, így azok kipróbált, tesztelt, bevált termékek.

A www.optikaoutlet.hu által forgalmazott kontaktlencse kiegészítők, szemüvegkeretek, szemüveg kiegészítők, nagyítók, távcsövek, barométerek (továbbiakban termékek) megfelelnek az Európai Unió által az ezen termékekkel szemben támasztott előírásoknak. ( MSZ EN 166 és az ezek alá rendelt szabványoknak ) Cégünk termékeire a 151/2003.(IX.22.) – a tartós fogyasztási cikkek jótállására vonatkozó – kormányrendeletnek megfelelően vállalja a garanciát.

 

Ennek értelmében:

A szemüvegkeretekre vonatkozó előírások értelmében a keretekre cégünk (cégünkön keresztül a forgalmazók, illetve a gyártók) bruttó 10 000,- Ft vételár felett egyévi jótállást és kétéves szavatossági időt vállal a vásárlástól számítva (átvétel dátuma).

A garancia csak a rendeltetésszerűen használt, minőségi hibás termékekre vonatkozik. (A garancia nem él a következő esetekben: pl. leejtés, ráülés, rálépés, szemüvegkeretben elalvás, lencsék szárazon törlése, sportbaleset, autóbeleset, vegyi anyagokkal (lúg, sav) történő érintkezés, nem megfelelő tárolás, helytelen karbantartás, szándékos rongálás, szauna, termálvíz, hajlakk, magas hőmérséklet és hőhatás, acetonnal, ammóniával, éterrel, ragasztóval, parfümmel, hajlakkal, háztartási tisztítószerekkel és rovarirtó szerek véget történő roncsolódásokra stb.)

Mechanikai sérülésekre semmilyen körülmények között nem érvényesíthető garanciális igény!

Fent említett jogszabály a divat (nem dioptriás) napszemüvegeket,nagyítókat, barométereket, távcsöveket  nem sorolja a tartós fogyasztási cikkek körébe ezért bruttó 10 000,-Ft alatt vételár esetén 1 év a garancia a vásárlástól számítva (átvétel dátuma).

A garancia csak a rendeltetésszerűen használt, minőségi hibás termékekre vonatkozik.(A garancia nem él a következő esetekben: pl. leejtés, ráülés, rálépés, szemüvegkeretben elalvás, sportbaleset, autóbeleset, vegyi anyagokkal (lúg, sav) történő érintkezés, nem megfelelő tárolás, helytelen karbantartás, szándékos rongálás, magas hőmérséklet és hőhatás, acetonnal, ammóniával, éterrel, ragasztóval, háztartási tisztítószerekkel és rovarirtó szerek véget történő roncsolódásokra stb.)

Mechanikai sérülésekre semmilyen körülmények között nem érvényesíthető garanciális igény.

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0300151.kor

 

 

Hogyan kerülheti el a helytelen karbantartás, szándékos rongálásból fakadó problémát és a helytelen kezelésből fakadó felszíni sérüléseket?

 

 • A termékek helyes tárolásával és tisztításával azaz: A terméket használaton kívül mindig tartsa megfelelő tokban.
 • A www.optikaoutlet.hu által forgalmazott termékeket mindig a cég által forgalmazott tisztító eszközökkel tisztítsa, ez elengedhetetlen feltétele a garanciális feltételeknek.
 •  A termékeket nem érheti lúgos kémhatás (szappan, krémszappan, zsíroldó tisztítószerek, hígító stb.), ugyanis ezen körülmények tartós fennállása a termékekben maradandó károsodást okoznak! (Továbbá maradandóan károsítja a termékeket a leejtés, ráülés, rálépés, szemüvegkeretben elalvás, lencsék szárazon törlése, sportbaleset, autóbeleset, vegyi anyagokkal (lúg, sav) történő érintkezés, nem megfelelő tárolás, helytelen karbantartás, szándékos rongálás, szauna, termálvíz, hajlakk, magas hőmérséklet és hőhatás, acetonnal, ammóniával, éterrel, ragasztóval, parfümmel, hajlakkal, háztartási tisztítószerekkel és rovarirtó szerek véget történő roncsolódás stb.)
 •  Bármilyen nemű, a terméken nem a www.optikaoutlet.hu által végzett javítás, alkatrészpótlás a teljes garancia elvesztését vonja maga után.
 • Tájékoztatjuk arról, hogy ha a szemüvegkeretén beállítási problémákat észlel (pl.szoros, laza, csúszkál) akkor ezek korrigálását kizárólag szaküzletben, bizonyítottan szakemberrel végeztesse.

A fent felsoroltak illetve a használati utasításunkban leírtak be nem tartása esetén a www.optikaoutlet.hu semmilyen felelősséget nem vállal a termékekre és a garancia elvesztésével jár!

A kellékszavatosság szabályaira a 2013. évi V. törvény 6:159. § – tól a 6:170. § – ig vonatkoznak.

Amennyiben a vásárló garanciális igényt támaszt arról elérhetőségünk valamelyikén (e-mail cím, telefonszám) kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről. A termékek garanciális szervizpontjára történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli. A termékekkel kapcsolatban azt a www.optikaoutlet.hu köteles 30 napon belül elbírálni, ennek eredményét a vásárlóval közölni. Amennyiben a vásárló ezt a véleményt kifogásolja, a www.optikaoutlet.hu továbbküldi a terméket a gyártónak, aki azt véleményezi, és tájékoztatást ad.

Cégünk minden esetben az esetleges kifogás intézése során jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelynek másolatát a vevő részére is elektronikus formában eljuttat.

Az igényérvényesítés során a fogyasztói szerződés megkötését bizonyítani szükséges, az ellenérték megfizetését igazoló eredeti bizonylattal vagy annak másolatával rendelkeznie kell a vásárlónak.

A jegyzőkönyvnek az alábbi adatokat kell tartalmaznia:

 • a fogyasztó nevét, címét,
 • a fogyasztási cikk (a továbbiakban: termék) megnevezését, vételárát,
 • a vásárlás időpontját,
 • a hiba bejelentésének időpontját,
 • a hiba leírását,
 • a fogyasztó által érvényesíteni kívánt igény,
 • a kifogás rendezésének módját.

Letölthető:

www.nfh.hu

Utánvéttel küldött csomagokat nem veszünk át.

 

 

Hibásan leadott rendelés

A hibásan leadott rendeléseket a megrendeléstől számított 12 órán belül térítésmentesen töröljük rendszerünkből amennyiben kérését az info kukac optikaoutlet.hu e-mail címen jelzi felénk, ennek elmulasztása esetén a hibás rendelésből adódó pluszköltségek a megrendelőt terhelik!

Kiszállítást követően, az áru kézhezvételét követő 14 belül elállhat vásárlási szándékától napszemüveg, szemüveg kiegészítők vagy dioptria nélküli szemüvegkeret vásárlása esetén a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerint. Ez esetben a megrendelt termék vagy termékek árát 100%-ig visszatérítjük. Csak sérülésmentes, eredeti számlával vagy annak másolatával rendelkező, minden egyes tartozékkal bíró hiánytalan terméket, termékeket áll módunkban visszavenni! Ebben az esetben az áru visszaküldésének költsége Önt terheli. Kivétel ha a www.optikaoutlet.hu hibájából tévesen kiküldött az áru, amelyet térítésmentesen, saját költségen cserélünk.

Az elállási és felmondási jog

Kiszállítást követően, az áru kézhezvételét követő 14 napon belül elállhat vásárlási szándékától szemüvegkeret, napszemüveg,  szemüveg kiegészítő vásárlása esetén a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerint. Ez esetben a megrendelt termék vagy termékek árát 100%-ig visszatérítjük visszaérkezésétől számított 14 napon belül banki átutalással a vevő beleegyezésével. Csak sérülésmentes, eredeti számlával vagy annak másolatával minden egyes tartozékkal bíró hiánytalan terméket, termékeket áll módunkban visszavenni! Ebben az esetben az áru visszaküldésének a költsége Önt terheli. Kivétel ha a www.optikaoutlet.hu hibájából tévesen kiküldött az áru, amelyet térítésmentesen, saját költségen cserélünk. A Vevő elállási jogát a szerződés megkötésének napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja.

A Vevő elállási jogát nem gyakorolhatja a 45/2014. Korm. rendelet 29. §-ában foglaltak esetén, így különösen olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a vásárló utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a vásárló személyére szabtak, olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel, az áru nem rendeltetésszerű használatából fakadó károk megtérítését. Amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza nem érvényesíthető az elállási jog. 

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől (termék átvételétől) számított 14 napon belül. A vásárló elállási jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján, illetőleg a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében található nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolhatja.

Jelen dokumentumban nem szabályzott kérdésekkel kapcsolatban a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet az irányadó.

Elállási jog gyakorlásának menete:

Amennyiben elállási jogával kíván élni, azt írásban, levélben vagy e-mailben teheti meg, hivatkozva a termékre és a megrendelés azonosítójára. Elállási jogát a termék kézhezvételétől számított 14 munkanapon belül teheti meg szemüvegkeret, napszemüveg, kontaktlencse ápolófolyadék, távcső, hőmérő, barométer, szemüveg és kontaktlencse kiegészítő, illetve nagyító vásárlása esetén. A vásárló elállási jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján, illetőleg a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében található nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolhatja.

Postai levél útján történő elállásnál a levél postára adásának dátumát vesszük figyelembe a 14 munkanap beszámításakor. A levelet lehetőleg ajánlott levélként adja fel, hogy egyértelműen bizonyítható legyen a feladás dátuma.

A megrendelt termék, termékek árát 100%-ig visszatérítjük visszaérkezésétől számított 14 munkanapon belül banki átutalással a vevő beleegyezésével. Csak sérülésmentes, eredeti számlával vagy annak másolatával rendelkező, minden egyes tartozékkal bíró hiánytalan terméket, termékeket áll módunkban visszavenni. A visszaküldéssel felmerülő postai költségek a vásárlót terhelik. A terméket ne utánvéttel küldje vissza! Az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módunkban átvenni. A nem rendeltetésszerűen használt termékre a garancia nem vonatkozik. Illetve a nem rendeltetésszerű használatból eredő károk megfizetése is vásárlót terheli.

Adatvédelmi és jogi irányelvek

A honlap vagy bármely oldala megnyitásával Ön elfogadja az itt felsorolt feltételeket. Kérjük, amennyiben nem ért egyet a feltételekkel, ne nyissa meg weboldalainkat!

A Szabályzat célja

A Szabályzat célja, hogy rögzítse az www.optikaoutlet.hu által alkalmazott adatvédelmi és kezelési elveket az adatvédelmi és -kezelési politikáját, amelyet magára nézve kötelező erővel ismer el. Jelen szabályok kialakításakor a www.optikaoutlet.hu különös tekintettel vette figyelembe a 2011.Évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról, 1995. évi CXIX.törvény a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről, Az 1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről továbbá a 2008. évi XLVIII.törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól rendelkezéseit. A jelen szabályzat célja, hogy a www.optikaoutlet.hu nyújtotta szolgáltatások minden területén, minden egyén számára, tekintet nélkül nemzetiségére vagy lakóhelyére, biztosítva legyen, hogy jogait és alapvető szabadságjogait, különösen a magánélethez való jogát tiszteletben tartsák a személyes adatainak gépi feldolgozása során (adatvédelem).

Az adatkezelés és adatvédelmi irányelvek

Adatokat csak tisztességesen és törvényesen szabad megszerezni és feldolgozni. Adatokat csak meghatározott és törvényes célra szabad tárolni, és attól eltérő módon tilos felhasználni. Az adatoknak tárolásuk céljával arányban kell állniuk, és meg kell felelniük e célnak, azon nem terjedhetnek túl. Az adatok tárolási módjának olyannak kell lennie, amely az adatalany azonosítását csak a tárolás céljához szükséges ideig teszi lehetővé. A www.optikaoutlet.hu kizárólag szolgáltatásainak igénybevételéhez nélkülözhetetlenen személyes adatokat az érintettek hozzájárulása alapján a célhoz kötötten használja fel.

A webáruház használata során a www.optikaoutlet.hu webáruház részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben a megrendelés kézbesítéséhez ez az alvállalkozójának szükségeltetik. (pl.: futárszolgálat). A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb.). Ezen adatokat a www.optikaoutlet.hu kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat a www.optikaoutlet.hu megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat a www.optikaoutlet.hu bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az info kukac optikaoutlet.hu e-mail címen. A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a www.optikaoutlet.hu általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Jogérvényesítési lehetőségek

A felhasználó jog érvényesíti lehetőségeit az Információs törvény, valamint az 1959. évi IV. tv. (Ptk.) alapján bíróság előtt gyakorolhatja, továbbá bármilyen személyes adattal kapcsolatos kérdésben kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét is (1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.). Bármilyen, adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel az info kukac optikaoutlet.hu e-mail címen kereshetőek vagyunk.

A www.optikaoutlet.hu fenntartja magának a jogot, hogy a jelen Adatkezelési Szabályzatot egyoldalú döntésével bármikor módosítsa. A szolgáltatás további felhasználásával a felhasználók a megváltozott adatkezelési szabályokat tudomásul veszik, ezen túlmenő beleegyezésük kikérésére nincs szükség.

A www.optikaoutlet.hu külön külső adatfeldolgozót nem vesz igénybe. Az általa kezelt személyes adatokat maga dolgozza fel.

A www.optikaoutlet.hu nem tartozik felelősséggel azokért az esetlegesen bekövetkező károkért, veszteségekért, költségekért, amelyek a weboldalak használatából, azok használatra képtelen állapotából, nem megfelelő működéséből, üzemzavarából, az adatok bárki által történő illetéktelen megváltoztatásából keletkeznek, illetve amelyek az információtovábbítási késedelemből, számítógépes vírusból, vonal- vagy rendszerhibából, vagy más hasonló okból származnak.

Egyéb rendelkezések:

A www.optikaoutlet.hu az árváltozás és a vásárlási feltételek megváltoztatásának jogát fenntartja. Az esetleges változások a weboldalon való megjelenéstől számítva lépnek életbe, és minden vásárlás alkalmával a megrendelés idejében fennálló feltételek kerülnek fogadásra.

A www.optikaoutlet.hu fenntartja a jogot az egyes rendelés, rendelések törlésére, amennyiben a terméket vagy termékeket 60 napon belül nem veszik át. A www.optikaoutlet.hu fenntartja a jogot, hogy saját, egyedi elbírálása alapján ne minden rendelést teljesítsen.

A webáruház nem köt szerződést kiskorúakkal. A megrendelő a kereskedelmi feltételek elfogadásával nyilatkozik arról is, hogy nagykorú.

A nem megfelelő paraméterű szemüvegkeret méretének helytelen választásából és viseléséből adódó egészségügyi és más károkért, következményekért cégünk nem vállal felelősséget. Mindig olvassa el és tartsa be a termék dobozán, dobozában vagy a csomagban található használati útmutatót. Ezek figyelmen kívül hagyásából eredő károkért sem tudunk felelősséget vállalni.

A számla minden estben a kézhez vett termék dobozában található és kizárólag az ön által megadott számlázási adatokra állítjuk ki, utólagos számlamódosítás sajnos nem lehetséges.

A számlát és a garancia levelet a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét a szállító cégtől és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

A Vevő a rendelése elküldésével, megrendelésével tudomásul veszi és elfogadja a jelen Általános Szerződési Feltétekben foglalt valamennyi feltételt, kijelenti és elfogadja jelen üzletszabályzatot, tisztában van a rendelés menetével.

Szerződő felek megállapodnak, hogy jelen szerződésből fakadó jogvitákat a Szolnoki Járásbíróság előtt rendezik.

A www.optikaoutlet.hu Békéltető testülete:

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület

Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8.

Telefonszáma: (56) 510-610

Fax száma: (56) 370-005

Név: Dr. Lajkóné dr. Vígh Judit

E-mail cím: kamara@jnszmkik.hu

Magatartási kódexünk az Optikus szakma etikai kódex melyről bővebb információkat a www.moi.hu oldalon találhat.

Hatályos:

2017.  április 20-tól visszavonásig és/vagy módosításáig