Garancia

Az általunk forgalmazott termékek a világ és hazai nagy gyártók márkás, eredeti termékei. A gyártók Nyugat-Európa vagy Amerika elismert vállalatai, akik évtizedes tapasztalattal és komoly kutatási eredményekkel rendelkeznek. A forgalmazott termékek gyári, zárt csomagolásban kerülnek forgalomba. Mi kizárólag olyan termékeket forgalmazunk, amelyeket a világ több piacán is forgalmaz a gyártó, így azok kipróbált, tesztelt, bevált termékek.

A www.optikaoutlet.hu által forgalmazott kontaktlencse kiegészítők, szemüvegkeretek, szemüveg kiegészítők, nagyítók, távcsövek, barométerek (továbbiakban termékek) megfelelnek az Európai Unió által az ezen termékekkel szemben támasztott előírásoknak. ( MSZ EN 166 és az ezek alá rendelt szabványoknak ) Cégünk termékeire a 151/2003.(IX.22.) – a tartós fogyasztási cikkek jótállására vonatkozó – kormányrendeletnek megfelelően vállalja a garanciát.

 

Ennek értelmében:

A szemüvegkeretekre vonatkozó előírások értelmében a keretekre cégünk (cégünkön keresztül a forgalmazók, illetve a gyártók) bruttó 10 000,- Ft vételár felett egyévi jótállást és kétéves szavatossági időt vállal a vásárlástól számítva (átvétel dátuma).

A garancia csak a rendeltetésszerűen használt, minőségi hibás termékekre vonatkozik. (A garancia nem él a következő esetekben: pl. leejtés, ráülés, rálépés, szemüvegkeretben elalvás, lencsék szárazon törlése, sportbaleset, autóbeleset, vegyi anyagokkal (lúg, sav) történő érintkezés, nem megfelelő tárolás, helytelen karbantartás, szándékos rongálás, szauna, termálvíz, hajlakk, magas hőmérséklet és hőhatás, acetonnal, ammóniával, éterrel, ragasztóval, parfümmel, hajlakkal, háztartási tisztítószerekkel és rovarirtó szerek véget történő roncsolódásokra stb.)

Mechanikai sérülésekre semmilyen körülmények között nem érvényesíthető garanciális igény!

 

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0300151.kor

 

 

Hogyan kerülheti el a helytelen karbantartás, szándékos rongálásból fakadó problémát és a helytelen kezelésből fakadó felszíni sérüléseket?

 

 • A termékek helyes tárolásával és tisztításával azaz: A terméket használaton kívül mindig tartsa megfelelő tokban.
 • A www.optikaoutlet.hu által forgalmazott termékeket mindig a cég által forgalmazott tisztító eszközökkel tisztítsa, ez elengedhetetlen feltétele a garanciális feltételeknek.
 •  A termékeket nem érheti lúgos kémhatás (szappan, krémszappan, zsíroldó tisztítószerek, hígító stb.), ugyanis ezen körülmények tartós fennállása a termékekben maradandó károsodást okoznak! (Továbbá maradandóan károsítja a termékeket a leejtés, ráülés, rálépés, szemüvegkeretben elalvás, lencsék szárazon törlése, sportbaleset, autóbeleset, vegyi anyagokkal (lúg, sav) történő érintkezés, nem megfelelő tárolás, helytelen karbantartás, szándékos rongálás, szauna, termálvíz, hajlakk, magas hőmérséklet és hőhatás, acetonnal, ammóniával, éterrel, ragasztóval, parfümmel, hajlakkal, háztartási tisztítószerekkel és rovarirtó szerek véget történő roncsolódás stb.)
 •  Bármilyen nemű, a terméken nem a www.optikaoutlet.hu által végzett javítás, alkatrészpótlás a teljes garancia elvesztését vonja maga után.
 • Tájékoztatjuk arról, hogy ha a szemüvegkeretén beállítási problémákat észlel (pl.szoros, laza, csúszkál) akkor ezek korrigálását kizárólag szaküzletben, bizonyítottan szakemberrel végeztesse.

A fent felsoroltak illetve a használati utasításunkban leírtak be nem tartása esetén a www.optikaoutlet.hu semmilyen felelősséget nem vállal a termékekre és a garancia elvesztésével jár!

A kellékszavatosság szabályaira a 2013. évi V. törvény 6:159. § – tól a 6:170. § – ig vonatkoznak.

Amennyiben a vásárló garanciális igényt támaszt arról elérhetőségünk valamelyikén (e-mail cím, telefonszám) kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről. A termékek garanciális szervizpontjára történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli. A termékekkel kapcsolatban azt a www.optikaoutlet.hu köteles 30 napon belül elbírálni, ennek eredményét a vásárlóval közölni. Amennyiben a vásárló ezt a véleményt kifogásolja, a www.optikaoutlet.hu továbbküldi a terméket a gyártónak, aki azt véleményezi, és tájékoztatást ad.

Cégünk minden esetben az esetleges kifogás intézése során jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelynek másolatát a vevő részére is elektronikus formában eljuttat.

Az igényérvényesítés során a fogyasztói szerződés megkötését bizonyítani szükséges, az ellenérték megfizetését igazoló eredeti bizonylattal vagy annak másolatával rendelkeznie kell a vásárlónak.

A jegyzőkönyvnek az alábbi adatokat kell tartalmaznia:

 • a fogyasztó nevét, címét,
 • a fogyasztási cikk (a továbbiakban: termék) megnevezését, vételárát,
 • a vásárlás időpontját,
 • a hiba bejelentésének időpontját,
 • a hiba leírását,
 • a fogyasztó által érvényesíteni kívánt igény,
 • a kifogás rendezésének módját.

Letölthető:

www.nfh.hu

Utánvéttel küldött csomagokat nem veszünk át.

 

Kérjük esetleges kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Örömmel segítünk!

info kukac optikaoutlet.hu